31 Mart 2007 Cumartesi

BAYKUŞ

Kötü kuş baykuşmuş..Hadi ordan. Bir kere tüm kuşlardan,isminin başına ‘bay’ hitabının gelmiş olmasıyla ayrılan,zoolojik alemin kendisine duyduğu saygıyı bağıran ismiyle o başlı başına bir… Aklınıza koca iri gözlerinden fazlası gelmiyor bilmiyorum. Peki, ya o tedirgin duruşu?Bay’lığından ileri gelen kendini ve kendi gibi olmayanları dahi korumaya dair bekleyişi?geçin bunları anam babam.hem hanginizin evvelde bi baykuşa çay ısrmarlamışlığınız var ki? Konuşturmayın beni şimdi…!

Alev 07.03.07


Kimse bilmezdi, Gece’yi..Baykuş bile.. Sırlarla dolu, bulmacaların en büyüğü, en cevapsız sorular bataklığı.Gece! Baykuşsa durmadan durmadan bakınırdı etrafa ,geceye,sabit bakışlarla çözmeye çalışsa da(geceyi),ara sıra ara verip şöyle bir gezintiye çıksa da(gecede),çekinik ötüşleriyle varlığını sezdirmeye çalışsa da(geceye)…yok olmadı.
Gecede varoldu ve Gece’de yokoldu baykuş,bilme-bulma-çözme-anlama yetisizliğiyle;karanlıkta kaybolamadı bile.
O yüzden tek bir dalda,binbir bilinmezlikle,çat pat sezintilerle kalakaldı,o tek bir dalında –gece boyunca-…
Ve gece baykuşu yedi,ya baykuş…

Damla 07.03.07

1 yorum:

gökHAN dedi ki...

"Ne diyor yahu bu?" sorusunun tesiri ile başladım okumaya. "Bir dakka ya" diye devam ettim. Azıcık tebessüm ettim. "Yok artık" diye devam ettim okumaya. "Haklı be" diye sürdürdüm ardından. biraz hızlanmıştım bu kızımda. Gözlerim daha sık gidip gelmeye başladı. Aklıma birden Ahmet Haşim geldi. Onun dolaştığı konularda biraz gezdirdiniz beni. Gerçi Haşim'in yeri ayrı ama olsun. Neyse ardından "eee" diye devam ederken..."Anaaaaa bitti mi ya?:(" şeklinde refleks bir tepki verdim. Bitirdikten sonra karar verdim "Baykuş olmak istiyorum":)